Friday, September 27, 2013

Ilmaiset vinkit kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneen urakoitsijan kilpailuttaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä: meillä on kaikki viikon iltapäivät buukattu urakoitsijoiden tarjouskäynneille. Tarjouskäynnillä urakoitsija katsoo kylppärin, jutellaan yksityiskohdista ja käynnin jälkeen, yleensä muutaman päivän sisällä, urakoitsija lähettää tarjouksen.

Urakoitsijoiden vinkit:
  1. Enintään 25x40 kokoisia seinälaattoja näin pieneen vessaan (mutta ei kuitenkaan liian pieniä laattoja, jolloin vesi saattaisi imeytyä saumoista seinään)
  2. Kokonaan valkoiset seinät ovat tylsät: tapana ottaa pystyboordi esim. suihkun takaseinälle
  3. Lattialaatoista tehty seinäboordi on yleinen (esim. kolme riviä lattialaattaa), mutta tylsä.
  4. Tulee tarkistaa, että boordi-laattojen paksuus on sama kuin seinälaattojen (joillakin asiakkailla boordi ollut jopa puolisenttiä paksumpi!)
  5. Lattialaatan tulee olla max. 10x10 cm, jotta vesikouru toimii (myös taloyhtiön asettama raja)
  6. Laattojen asettelu kannattaa suunnitella hyvin etukäteen, jotta kapeita suiroja ei jää seinien nurkkiin. Työn valvojat kiinnittävät tälläiseen myös huomiota!


Muita kylppäriin tehtäviä töitä:
  • Pesukoneen vesihanan ja poistoputken asentaminen viereiselle seinälle
  • Optiona: suihkun siirtäminen hieman keskemmälle
  • Optiona: sähköjohdon roilotus (roilo betoniseinään laattojen alle)
  • Optiona: oven karmeille suurempi aukko



Pesukoneen poistovesiputki on asennettu typerästi pöntön taakse


Suihkua voisi siirtää muutama sentti vasemmalle


Laatat on asennettu surkeasti: yleensä rakennusvalvojatkaan eivät hyväksy reunaan tulevia erittäin kapeita suiroja, vaikka kyseessä on vain ulkonäköseikka.


Urakoitsija antoi hyvän vinkin laittaa putket piiloon paneelikaton alle. Ongelmana vain on liian ylhäällä oleva venttiili, jota ei voi tietenkään peittää. Päätimme kuitenkin asentaa paneelikaton itse kylppärirempan jälkeen putkien yläpuolelle (3 cm tilaa riittää kuulemma), johon sitten sää katevästi kiini plafondin.


Ajattelimme asentaa uuden isomman oven ja karmit, mikä vaatii hieman seinän purkua. Nykyinen vessan ovi noudattaa vanhoja standardeja, joten se on nykyovia matalampi. Leveys noudattaa myös eri kaavaa: ennen leveydet menivät 65cm, 75cm jne., kun taas nykyään ne menevät kymmenyksien väleillä 60cm, 70cm, jne.

Tässä hieman inspiraatio- ja mallikuvia tulevan vessan ulkonäölle:

Hyvä asettelu ja lasiset hyllyt hyvä idea.


Hirveät laatat, mutta hyvä kuva kattopaneloinnista.


Juuri tälläinen laatoitus on hakusessa: valkoiset seinät, tumman harmaa lattia ja tumma erilainen boordi! Ei mikään jysäyttävä, mutta tyylikkään klassinen ja käy kaikille.

No comments:

Post a Comment